فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - پیاپی 3 (زمستان 1388)

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 3 (زمستان 1388)

  • 200 صفحه، بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/11/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • احمدعلی آصفی، مهرزاد حمیدی، مجید جلالی فراهانی، امین دهقان قهفرخی صفحه 5
    هدف از این تحقیق، بررسی و شناخت ابعاد مدیریت مشارکتی و مقاومت کارکنان در برابر تغییر و مقایسه و تبین رابطه بین این دو متغیر در سازمان تربیت بدنی و اداره کل تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش بود. تحقیق حاضر، تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است که به روش میدانی اجرا گردید. جامعه آماری تحقیق، کلیه کارشناسان سازمان تربیت بدنی و اداره کل تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش بودند که 126 نفر از کارشناسان سازمان تربیت بدنی و 38 کارشناس اداره کل تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری داده ها، دو پرسشنامه محقق ساخته مدیریت مشارکتی و مقاومت در برابر تغییر بود. روایی محتوایی و صوری ابزارهای تحقیق با مطالعه مبانی نظری تحقیق و با استفاده از نظر استادان و متخصصان لحاظ شد. پایایی ابزارهای تحقیق از طریق آزمون ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد که برای پرسشنامه مدیریت مشارکتی 82/0= α و برای پرسشنامه مقاومت در برابر تغییر 70/0= α به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده های تحقیق با به کارگیری روش های آمار استنباطی و آمار توصیفی صورت گرفت. یافته های تحقیق نشان داد بین مدیریت مشارکتی و مقاومت در برابر تغییر در هر دو سازمان مورد بررسی، رابطه معنی دار منفی و معکوسی وجود دارد (01/0=P). همچنین بین مشارکت در برنامه ریزی و هدف گذاری (05/0 = P)، مشارکت در تصمیم گیری و حل مسئله، مشارکت در کنترل و نظارت و مشارکت در اجرا با مقاومت در برابر تغییر رابطه معنی دار منفی و معکوسی مشاهده شد (01/0 = P). علاوه بر این، نتایج نشان داد بین مدیریت مشارکتی در سازمان تربیت بدنی و اداره کل تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش تفاوت معنی داری وجود دارد ولی بین مقاومت در برابر تغییر در این دو سازمان تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0=P).
    کلیدواژگان: مدیریت مشارکتی، مقاومت در برابر تغییر، سازمان تربیت بدنی، اداره کل تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش
  • سید نصرالله سجادی، مهران میزانی صفحه 27
    هدف تحقیق حاضر، بررسی نگرش دانشجویان کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی به گرایشی شدن آموزش در این مقطع است. برای انجام این تحقیق، تمام دانشجویان کارشناسی ارشد تربیت بدنی پنج دانشگاه دولتی شهر تهران در سال تحصیلی 86 – 1385 به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. روش تحقیق حاضر، توصیفی و از نوع پیمایشی است و برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد (87/0 = α). نتایج به دست آمده نشان داد که به طور کلی دانشجویان، گرایشی شدن رشته تربیت بدنی در مقطع کارشناسی ارشد را مناسب ارزیابی کردند (میانگین 11/4 از 5 در مقیاس لیکرت)، دانشجویان گرایش حرکات اصلاحی (با میانگین 91/3)، کمتر و دانشجویان گرایش مدیریت ورزشی (با میانگین 32/4)، بیشتر از دیگر گرایش ها موافق گرایشی شدن رشته تربیت بدنی بودند. نتایج تحقیق با نتایج تحقیقات قبلی مطابقت داشت. با توجه به نتایج تحقیق می توان گفت که گرایشی شدن آموزش تربیت بدنی و علوم ورزشی در مقطع کارشناسی ارشد همان طور که انتظار می رفت، موجب رضایت بیشتر دانشجویان و افزایش انگیزه علم آموزی دانشجویان شده است.
    کلیدواژگان: تربیت بدنی، گرایش، گرایشی شدن، کارشناسی ارشد، تحصیلات تکمیلی
  • علی محمد امیرتاش صفحه 41
    هدف تحقیق حاضر، مقایسه آمادگی های بدنی دانش آموزان پسر کشور و تهیه نورم های ملی روی متغیرهای سرعت، استقامت، چابکی و نیروی عضلانی با استفاده از آزمون CAFT بود. از گروه های سنی 18 – 7 سال، 12960 نفر از استان های منتخب از 5 منطقه شمال، جنوب، شرق و غرب و مرکز به طور تصادفی انتخاب و بر مبنای متغیرهای تحقیق و نورم های کشوری حاصله با یکدیگر مقایسه شدند. آزمون های آنوا و تعقیبی توکی در سطح 05/0 نشان دادند که استان های جنوبی و مرکزی در دوهای سرعت و چابکی، شمالی و شرقی و مرکزی در استقامت عضلانی و قلبی – عروقی، شرقی و مرکزی و شمالی در نیروی عضلانی و استان های جنوبی در استقامت قلبی – عروقی آماده تر از دیگر مناطق اند. در ضمن، مناطق جنوبی و غربی به تقریب در همه رده های سنی از نورم های کشوری در سرعت، مناطق جنوبی و مرکزی به طور کلی در همه رده های سنی در استقامت عضلانی، مناطق مرکزی به طور کلی تا سن قبل از 15 سالگی در استقامت عضلات کمربندی شانه، مناطق شمالی در همه رده های سنی در چابکی عمومی، مناطق غربی در همه رده های سنی در نیروی عضلانی و مناطق مرکزی در رده های سنی 12 سالگی به بعد از نورم های کشوری ضعیف ترند. این یافته ها زمینه ها را برای استعدادیابی ورزشی و پرورش آنها در کشور فراهم می آورد و همچنین به افزایش دقت در نمره دادن و ارزشیابی در کلاس های تربیت بدنی مدارس کشور کمک می کند.
    کلیدواژگان: CAFT، دانش آموز پسر، آمادگی جسمانی، حرکتی، نورم، آزمون
  • مجتبی المیری، مسعود نادریان جهرمی، محمد سلطان حسینی، علیرضا نصر اصفهانی، محمد رحیمی صفحه 61
    هدف کلی پژوهش جاری، بررسی عوامل مؤثر بر حضور تماشاگران فوتبال شهر تهران در ورزشگاه هاست. پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. پرسشنامه مورد استفاده در این تحقیق توسط گرین (1995)، هانسن و گوتیر (1992)، اسکافیلد (1983)، کاسکی (1994) و ژانگ و همکاران (1995) به منظور بررسی عوامل مؤثر بر حضور تماشاگران در ورزشگاه ها در ورزش های توپی تهیه شده است که محقق آن را اصلاح کرده و عوامل مؤثر بر حضور تماشاگران در ورزشگاه ها را در چهار حوزه اقتصادی، جذابیت بازی، اولویت های تماشاگران و امکانات و تسهیلات با 31 گویه ارزیابی می کند. به این منظور پس از تعیین حجم نمونه، پرسشنامه با روش نمونه گیری تصادفی در دسترس بین 700 نفر از تماشاگران تیم های استقلال و پیروزی توزیع شد. پایایی پرسشنامه در مطالعه مقدماتی از طریق آلفای کرونباخ 86/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری T تک متغیره و آزمون F استفاده شد. نتایج نشان داد که سه عامل جذابیت بازی، اولویت های تماشاگران و وجود امکانات و تسهیلات بر حضور تماشاگران در ورزشگاه ها تاثیر مثبت داشته و تنها عوامل اقتصادی تاثیری بر حضور تماشاگران ندارد. مناسب بودن قیمت بلیت مسابقات از بین عوامل اقتصادی، ارائه بازی تهاجمی توسط تیم مورد علاقه از بین عوامل جذابیت بازی، برگزاری منظم مسابقات لیگ از بین عوامل اولویت های تماشاگران و ورود و خروج آسان از استادیوم و پارکینگ ها و مناسب بودن جایگاه تماشاگران از بین عوامل امکانات و تسهیلات بیشترین تاثیر را بر حضور تماشاگران در استادیوم داشتند.
    کلیدواژگان: ورزش حرفه ای، تماشاگران، فوتبال، تجارت، استادیوم
  • یوسف باقری، حسن اسدی، مهرزاد حمیدی صفحه 75
    هدف از این پژوهش، مطالعه نگرش دانشجویان نسبت به عملکرد انجمن های ورزشی دانشجویی دانشگاه های دولتی شهر تهران است. روش این تحقیق، توصیفی و از نوع پیمایشی بوده که به صورت میدانی به اجرا در آمده است و بر حسب هدف نیز در دسته تحقیقات کاربردی جای دارد. جامعه آماری پژوهش شامل 120 نفر عضو انجمن های ورزشی دانشجویی (به صورت تمام شماری) و 385 نفر دانشجویان غیر عضو است که بوسیله فرمول یامان محاسبه شده است. ابزار این تحقیق دو پرسشنامه ی محقق ساخته برای دانشجویان عضو و غیر عضو می باشد. اعتبار محتوایی آن توسط اساتید تایید گردید ضریب پایایی پرسشنامه برای اعضا (96/0α=) و برای غیر اعضا(94/0α=) بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل آماری یافته ها از روش های توصیفی و روش های استنباطی از جمله تی استودنت و آزمون فریدمن استفاده شد.نتایج نشان داد که از دیدگاه اعضای انجمن ورزشی، عملکرد انجمن در محورهای چهارگا نه مدیریتی در حد متوسط (56.2% الی 54%) قراردارد.همچنین میزان آگاهی دانشجویان غیر عضو از اهداف، وظایف، ارکان، شرایط عضویت و نحوه انتخابات انجمن کمترین درصد را دارد. در مقایسه نظر دانشجویان عضو و غیر عضو در خصوص میزان همکاری مسئولین با انجمن ورزشی و ضرورت استمرار فعالیت های انجمن برای توسعه ورزش دانشجویان تفاوت معنی داری مشاهده شد(p‹0.01) بنحویکه دانشجویان غیر عضو به درصد بیشتری از میزان همکاری و استمرار فعالیت ها اشاره نمودند.یافته های تحقیق با عنایت به سطح متوسط کلیه متغیرهای دخیل در عملکرد انجمن های ورزشی دانشجویی ضرورت بازنگری در آئین نامه، تناسب سازی بین وظایف و اختیارات وهدایت و نظارت بیش از پیش مسئولین امر در ورزش دانشجویی را مورد تاکید قرار می دهد
    کلیدواژگان: مطالعه نگرش، دانشجویان، عملکرد، انجمن ورزشی دانشجویی، دانشگاه های شهر تهران
  • طهمورث حسنقلی پور، مهرداد استیری، حمیدرضا یزدانی، فرشید حسینی صفحه 97
    در این تحقیق به منظور شناسایی مؤلفه های تاثیرگذار بر گرایش و تمایل دانشجویان به رویدادهای ورزشی در کشور، پس از بررسی عمیق ادبیات و پژوهش های گذشته پیرامون عوامل مؤثر بر گرایش به رویدادهای ورزشی، فهرست ابتدایی از مجموعه عوامل و مؤلفه های مؤثر تهیه شد. در ادامه با استفاده از نظر متخصصان و خبرگان بازاریابی و مدیران و صاحب نظران ورزشی کشور، بررسی و بازنگری همه جانبه و جامع بر روی مؤلفه های اولیه شناسایی شده صورت گرفت و پس از تایید نهایی مؤلفه ها، پرسشنامه طراحی شده در میان 380 نفر از دانشجویان شاغل به تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه تهران توزیع شد. نتایج تحلیل عاملی انجام شده نشان داد که در مجموع مؤلفه های اثرگذار بر گرایش دانشجویان به رویدادهای ورزشی را می توان به چهار عامل ترفیع ورزشی، نوع ورزش و ویژگی های آن، شرایط و امکانات ورزشی و خصوصیات ورزشکاران و تیم ها طبقه بندی کرد. نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس فریدمن نیز نشان داد که از میان عوامل مورداشاره، دو عامل نوع و ویژگی های ورزش و خصوصیات ورزشکاران و تیم ها بیش از دو عامل دیگر در تمایل دانشجویان به رویدادهای مختلف ورزشی در کشور مؤثر است.
    کلیدواژگان: رویداد ورزشی، رفتار مصرف کننده ورزش، تصمیم خرید ورزشی، دانشجویان
  • بیستون عزیزی، علی مهرابی کوشکی، مسعود پیری، مجید جلالی فراهانی صفحه 119
    هدف از این تحقیق، تعیین منابع قدرت مدیران سازمان تربیت بدنی و ارتباط آن با سطح آمادگی و رضایت کارکنان بود که با استفاده از روش توصیفی – همبستگی انجام شد. جامعه آماری این تحقیق کلیه کارشناسان سازمان تربیت بدنی بودند که از بین آنها 118 نفر، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه نفوذ یا منابع قدرت سوسمان و دیپ، پرسشنامه تعیین سطح آمادگی کارکنان پاول هرسی، همچنین پرسشنامه سنجش رضایت مینه سوتا استفاده شد. روایی این پرسشنامه ها توسط استادان صاحب نظر مدیریت ورزشی تایید شد. همچنین پایایی آنها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب 88/0، 73/0 و 89/0 به دست آمد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های کلموگروف اسمیرنوف و تحلیل واریانس ANOVA، آزمون توکی و آزمون LSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد در افرادی که آمادگی بیشتری دارند، قدرت مرجعیت در افراد با آمادگی کمتر قدرت اجبار بیشترین میزان رضایت از سرپرست را در کارکنان ایجاد کرده است.
    کلیدواژگان: منابع قدرت، رضایت از سرپرست، سطح آمادگی، کارکنان سازمان تربیت بدنی
  • عاطفه بختیاری، محمود گودرزی، مهرزاد حمیدی، محمدحسین قربانی صفحه 135
    این تحقیق با هدف بررسی ارتباط عوامل انگیزشی – بهداشتی و تحلیل رفتگی شغلی کارشناسان تربیت بدنی دانشگاه های دولتی تهران به روش توصیفی و به شکل میدانی انجام گرفته است. به این منظور، کارشناسان تربیت بدنی یازده دانشگاه به پرسشنامه های عوامل انگیزشی – بهداشتی دانت و همکاران (1996) و تحلیل رفتگی شغلی هازل و مسلش (1977) پاسخ دادند. از مجموع 77 پرسشنامه ارسالی، اطلاعات 68 پرسشنامه برگشتی با استفاده از آزمون های t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که بین عامل انگیزشی و فرسودگی عاطفی (01/0≥P، 363/0- = r) همبستگی معکوس و معنی داری وجود دارد. بین عامل بهداشتی و فرسودگی عاطفی ارتباط معنی داری وجود ندارد. بین کاهش بازده عملکرد و عوامل انگیزشی (01/0≥P، 454/0- = r) و بهداشتی (01/0 ≥ P، 314/0- = r) همبستگی معکوس و معنی داری وجود دارد. بین تهی شدن از ویژگی های شخصی و عوامل انگیزشی و بهداشتی ارتباط معنی داری وجود ندارد. نتایج این تحقیق، از یک سو در توسعه آگاهی مدیران و ایجاد زمینه برای برنامه ریزی در جهت بهبود سطح انگیزش و از سویی دیگر در کاهش تحلیل رفتگی کارشناسان مؤثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: عامل انگیزشی، عامل بهداشتی، تحلیل رفتگی شغلی، کارشناس تربیت بدنی
  • فاطمه زندیان، نرگس آشوری صفحه 151
    در این پژوهش به بررسی رفتار علمی دانشجویان کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی دانشگاه تهران از حیث چگونگی استفاده از منابع اطلاعاتی پرداخته شده است. روش انجام پژوهش، تحلیل استنادی است. در این بررسی کوشش شده تا با تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده، منابع عمده مورد استفاده دانشجویان از لحاظ زبان، قالب، نحوه نشر و نیز میزان استفاده از منابع موجود در مجموعه کتابخانه و تولیدات علمی اعضای هیات علمی دانشکده تعیین شود. بررسی 104 پایان نامه با 6234 استناد نشان داد که استناد به مقالات با 88/48 درصد بیشتر از استناد به دیگر منابع اطلاعاتی و میزان استفاده از منابع لاتین نیز با 29/63 درصد بیشتر از منابع فارسی بوده است. استفاده از منابع چاپی با 75/96 درصد بیش از منابع اینترنتی بوده است. همچنین 11/43 درصد استنادها مربوط به منابع موجود در مجموعه کتابخانه و 12/3 درصد استنادها نیز مربوط به آثار علمی اعضای هیات علمی دانشکده بوده است.
    کلیدواژگان: تحلیل استنادی، پایان نامه ها، مجموعه های کتابخانه، تولیدات علمی، علوم ورزشی، دانشگاه تهران
  • رحیم رمضانی نژاد، حمید محبی، ارسلان دمیرچی صفحه 167
    افراد با انگیزه های متنوعی نیز در ورزش شرکت می کنند. یکی از عوامل اثرگذار بر رویکردهای مشارکت ورزشی، تفاوت های فرهنگی است. به این منظور، دیدگاه ها و انگیزه های 279 دانشجوی ورزشکار ایرانی و 310 دانشجوی ورزشکار روسی بررسی شد. این دانشجویان از دانشگاه های گیلان، مازندران، گرگان و دانشگاه های روسی شرکت کننده در سومین المپیاد ورزشی دانشگاه های حاشیه دریای خزر (تابستان 83، دانشگاه گیلان) شرکت کرده بودند. دیدگاه این افراد با پرسشنامه محقق ساخته ای و انگیزه آنان با پرسشنامه استاندارد شامل 14 سؤال 5 ارزشی لیکرت اندازه گیری شد. ثبات درونی پرسشنامه ها در دامنه 86/0 – 79/0 متغیر بود و داده های تحقیق با آزمون خی دو ویو من ویتنی در سطح 05/0 P≤ تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحقیق نشان داد که دیدگاه دانشجویان ایرانی و روسی در مورد تدثیر رشد شناختی و آگاهی های عمومی ورزشی بسیار به هم نزدیک بود، ولی در مورد تاثیر عاطفی – اجتماعی مشارکت ورزشی، دانشجویان ایرانی بر نقش اجتماعی ورزش و دانشجویان روسی بر نقش عاطفی ورزشی تاکید داشتند. در دانشجویان روسی انگیزه های رقابت، چالش و تعامل اجتماعی و در دانشجویان ایرانی انگیزه های سلامتی، لذت، وضعیت ظاهری و آسودگی و آرامش از دلایل مهم شرکت در فعالیت های ورزشی منظم بود.
    کلیدواژگان: دانشجویان ورزشکار، انگیزش، رقابت
|
  • Page 5
    The purpose of this research was to study participative management and resistance to change dimensions as well as to survey their relationship in Physical Education Organization and Physical Education Department of Ministry of Education. For this purpose, 126 experts of Physical Education Organization and 38 experts of Physical Education Department of Ministry of Education were selected. Data were collected by two researcher-made questionnaires: participative management and resistance to change (with reasonable validity; Cronbach's alpha for participative management was? = 0.82 and for resistance to change was? = 0.70 respectively). The results indicated a significant and reverse relationship between participative management and resistance to change (P=0.01) and between participation in planning and goal setting (P=0.05). A significant and reverse relationship was observed between participation in decision making and problem solving, participation in control and monitoring and participation in implementation to resistance to change (P=0.01) as well. There was a significant difference in participative management between Physical Education Organization and Physical Education Department of Ministry of Education but no significant difference was observed in resistance to change between these two organizations (P=0.05).
  • Page 27
    The current study aimed to investigate the attitudes of postgraduate students of physical education and sport sciences towards discipline diversity. The statistical sample included all physical education postgraduate students in 1385-86 semester from five public universities in Tehran. The current study was a descriptive, survey-based study and data were gathered using researcher-made questionnaires (?= 0.87). The findings suggested that students, in general, favored such discipline diversity at postgraduate level (average of 4.11 out of 5 in Likert scale). Students of sport injuries and corrective exercises showed a low tendency (average 3.91) while sport management students showed most tendency (average 4.32) towards curriculum specialization in physical education courses. The current results conformed to previous findings. It could be concluded that specialization in the field of physical education and sport sciences at postgraduate level, as expected, resulted in student's higher satisfaction and their learning motives.
  • Page 41
    The purpose of the study was to compare physical fitness components of school boys and to develop national norms on speed, endurance, agility and muscular power variables by CAFT instrument. 12960 students (age groups 7-18) were randomly selected from north, south, east, west and central parts of the country and were compared based on the research variables and the national norms. ANOVA and post hoc Tukey test at 0.05 level showed that southern and central provinces scored higher in speed and agility; northern, eastern and central provinces in muscular and cardiovascular endurance; eastern, central and northern provinces in muscular power; and southern provinces in cardiovascular endurance. Also, southern and western provinces in almost all the age groups were under the national norm in speed; southern and central provinces in all the age groups in muscular endurance; central provinces (only under 15 years old) in upper body muscular endurance; northern provinces in agility in all the age groups; western provinces in all age groups in muscular power and central provincess (only above 12 years old). These findings provide grounds for sport talent identification and their development and also help an accurate gradation and evaluation in physical education classes at schools throughout the country.
  • Page 61
    The purpose of this study was to examine various factors influencing spectator's attendance in professional soccer games in Tehran. This research was a descriptive survey. The questionnaire used in this study was developed by Green (1995), Hansen and Gauthier (1989), Kaskey (1999), Schofield (1983) and Zhang et al. (1995) in order to examine factors affecting spectator's attendance in sports played with a ball and and it was subsequently modified by the researcher in 4 scopes including economics, game attractiveness, spectator preferences and stadium facilities with 31 questions. After determining the sample, 700 questionnaires were distributed among the spectators of Esteghlal and Piroozi soccer teams via random sampling. Using Cronbach's Alpha, the reliability of questionnaire was estimated as 0.86. In order to analyze the data, one-variable T and F tests were used. The results indicated that the three factors of game attractiveness, spectator preferences and stadium facilities had a positive effect on fan's attendance and the economic factors had no effect on fan's attendance. Among economic factors, reasonable ticket price, among game attractiveness factors, the offensive play of the favorite team, among the spectator preferences, the regularity of the league and among stadium facilities, easy arrival and departure from stadium, parking and comfortable seats had the most effects on spectator's attendance in stadiums.
  • Page 75
    The purpose of this research was to study the university students’ attitudes towards the performance of sport associations of Tehran state universities. The research was a descriptive, survey and field study and was categorized as an applied research based on its aim as well. The statistical population (using Yaman formula) consisted of 120 members of sport associations and 385 non-members. The research instrument was two researcher-made questionnaires used for members and non-members. To analyze data, descriptive methods including frequency distribution tables and figures and inference tests such as t student and Friedman tests were used. The results showed that the association performance in quadric management domains was at an average level (54% - 56.2%) from sport association members’ viewpoints. The lowest percentage (56.88%) related to the non-members’ knowledge about the aims, responsibilities, essentials, and membership and election conditions from the non-members’ viewpoints. There was a significant difference between the members and non-members in the collaboration of the authorities with the sport associations (P<0.01) (?=0.000); the non-members pointed more collaboration out. The research results emphasized a review of regulations and a balance between duties, authority and authoritie's supervision and guidance in sports considering the average level of all variables involved in the performance of university sport associations.
  • Page 97
    The aim of this research was to survey effective factors influencing student's orientation to different sport events in Iran. After the related literature had been reviewed and past researches on these factors had been studied, the initial list of effective factors was prepared. Then, these initial factors were comprehensively reviewed by marketing and sport managers and a questionnaire was prepared and distributed among 380 higher education students of University of Tehran. The results of factor analysis showed that effective factors influencing student's orientation to sport events could be divided into four categories: Sport promotion, sport type and features, sport facilities and situations, and specifications of athletes and teams. Variance analysis results showed that sport type and features and sport facilities and situations have more effects on student's orientation to sport events in Iran.
  • Page 119
    The purpose of this research was to identify sources of management power in Physical Education Organization managers and to determine its relationship to employee's readiness and satisfaction with their supervisors. The method of this research was descriptive correlational. The statistical population consisted of all employees of Physical Education Organization. A random sample of 118 employees was selected. Sussman and Deep sources of power questionnaire, Paul Hersey readiness scale and Minnesota satisfaction scale were used. Their reliability was determined by Cronbach's alpha as 0.88, 0.81 and 0.89 respectively. Data were analyzed using K-S, ANOVA, Tukey and LSD test. Findings revealed that employees with higher readiness were more satisfied with coercive power.
  • Page 135
    The purpose of this research was to investigate the relationship between motivation-hygiene factors and job burnout among experts of physical education in Tehran state universities. Data were collected by motivation- hygiene factors questionnaire of Dunt et al. (1996) based on Hertzberg theory and job burnout questionnaire of Hassles and Maslash (1977). These questionnaires were standard and assessed by the pilot study and test-retest, so the validity of all questions was achieved. The collected data were analyzed using Independent t-test, Spearman and Pearson coefficients. The research results showed a significant negative correlation between motivational factor and emotional exhaustion (P?0.01, r = -0.363), but there was no significant relationship between hygienic factor and emotional exhaustion. There was a significant negative correlation between decreased personal accomplishment and motivation factor (P?0.01, r = -0.454) and between decreased personal accomplishment and hygiene factor (P 0.01, r =-0.314). There was no significant relationship between depersonalization and motivation-hygiene factors. Results of this study are useful to develop manager's knowledge and to improve the level of motivation and also to decrease burnout in experts.
  • Page 151
    This study aimed to explore scientific behavior patterns of postgraduate students of physical education and sport sciences in University of Tehran. For this purpose, the descriptive analytical method was used. Findings indicated that out of 6234 documents cited in 104 master's dissertations, in terms of the publication quality (printed or web-based), the citations of printed sources (96.75%) were higher than web-based sources; In terms of the format, the citations of articles (46.88%) were higher than other formats; In terms of the language, the majority of citations (63.29%) belonged to the English sources; In terms of adjustment to library collections, there were 43.11% citations in library collections; In terms of faculties’ scientific products, there were 3.12% citations of scientific products of scientific members.
  • Page 167
    Individuals participate in sport events with different motivations. One of the elements that influence physical activity participation is a difference in cultures. So, in order to test this claim, 279 Iranian and 310 Russian students were investigated. They were from Guilan, Mazandaran, Gorgan, and Russian universities who attended the Third Sport Olympiad in Caspian Sea in Summer 2004. A researcher – made questionnaire was used to determine the students’ viewpoints, and a standard questionnaire was used to measure their motivations. Reliability of questionnaires was between 0.79 and 0.86 and data were collected and analyzed by Kruskall-Wallis test. The minimal level of significance was set at P<0.05.The results showed that Iranian and Russian student's viewpoints on the effect of cognitive development and general knowledge of sport activity engagement were very similar. However, regarding the effect of socio-emotional development, Iranian students emphasized social role while the emotional role was emphasized by Russian students. Sport competitions, challenge, and social experience of involvement (Social interactions) were the three reasons of Russian students for their regular exercise. But in Iranian students, health and physical fitness, enjoyment, physical appearance, relaxation and release from tension were important reasons for regular exercise.